" /> Kosta Boda wereldberoemd modern glasdesign en glaskunst
KOSTA BODA glaswerk is wereldberoemd modern design met een artistieke uitstraling. Kosta Boda objecten zijn herkenbaar aan de combinatie van hoge kwaliteit en eigenzinnige vormen en kleuren.
Kosta Boda produceert kleurrijk handgemaakt glas en werd een van Zweden's bekendste merken en is een van de wereldleiders op het gebied van glas en kristal en met expressieve collectienamen zoals Starlight, Open Minds, Thoughts, Body Bubbles, Dreams,
Kosta Boda, Zweden, Glaswinkeltje
Viewpoints, Contrast, Flower Power, Heartbeat, Underworld, Brains, en Satellite.

Het glaswerk is altijd van een fijne soort en omvat vazen, schalen, borden, sculpturen, glazen, kandelaars etc. Door middel van geheime blaas-, slijp- en schildertechnieken worden er complexe ontwerpen gevormd met stelsels van bubbels, kleuren, diepten en lagen en met handbeschilderde heldere motieven op glas.

2018 collectie van Kosta Boda / Orrefors


Klik voor de digitale brochure op:
-
KostaBoda collectie 2018

2017 ArtGlass collectie van Kosta Boda / Orrefors


Klik voor de digitale brochure op:
- KostaBoda Art Glass

Ludvig Löfgren

breidt zijn romantische rock 'n' stijl uit door de lancering van zijn Tattoo-serie. Met een nieuwe
KBOR2013912
schildertechniek, maakt de klassieke vakmanschap en design een slag naar de
toekomst. Last but not least, heeft Åsa Jungnelius creëerde de perfecte geschenk voor een goede vriend:
uitnodigende lippen in verschillende kleuren. Geef iemand een echte kus gemaakt van glas!

Kjell Engman

geeft zijn fantasie de vrije loop in zijn nieuwe serie Yellow Angel en Red Lady. Deze stukken hebben een gelimiteerde oplage van slechts 300 stuks!!!
AWARD WINNING DESIGN
Kosta Boda is een van 's werelds toonaangevende merken van glaswerk en glaskunst. Sinds 1742 is de technologie en bewerking van glas, in het hart van de bossen in de Zweedse provincie Småland, verfijnd en geperfectioneerd. Kosta Boda glaswerk is levendig, creatief, innovatief en uitdagend en is een echte blikvanger. Kosta Boda is glas met ware passie.
Kostaboda, Kjell Ehman

De ontwerpers zijn wereldwijd vermaard en gerenommeerd en hun gemeenschappelijke noemer is een passie voor het verkennen van de mogelijkheden van glas, het rekken van de grenzen van wat haalbaar is. De gebruikte technieken zijn zowel klassieke als nieuwe, vaak ontwikkeld door de ambachtslieden in de glasfabriek tijdens het omzetten van de ontwerpers ideeën in prachtige creaties.
Een voorbeeld komt uit de modeindustrie (Catwalk serie -Kjell Engman),
de natuur in al zijn varieteiten (Goran Warff), combinaties van kleur en patronen (Anna Ehrner), opschriften (Ulrica Hydman- Vallien), make-up (Asa Jungnelius), de dood (Ludvig Lofgren) en symmetrie, kleur en transparantie (Olle Brozen).

Kosta Boda
De stroom aan weer nieuwe verrassende collecties blijft maar komen, waarvan ongeveer de helft van het glaswerk buiten Zweden wordt verkocht, voornamelijk in Amerika, Japan, Duitsland en Australie. Er wordt over de hele wereld verzameld door particulieren en musea die het glaswerk in grote getale tentoonstellen en waarmee Kosta Boda duizenden design-awards heeft gewonnen.